Skogen är fantastiskt! Ibland så gick jag på känn och ibland på stig. Att gå lite ostigat är härligt, kroppen får jobba extra, det gäller se upp för håligheter och omkullfallna träd. Att få ställa sig i naturliga gläntor där solljuset ger lyster åt mossor och träd. Man får nypa i granbarren för inte tro man hamnat i en sagovärld. Tänk detta öppna av natur för oss alla som gör så gott i både kropp och själ. Det är tyst för en stund jag är helt bortkopplad från omvärlden. Det är jag, Leo, naturen och dess skapare tillsammans. Naturen beter sig likadant varje vår, den känns hopefull och som en lovande tid. Allt vaknar till liv. 

Åter till stigen, Leo var före mig och det var bra för jag visste att varje gång han hoppade så var det ett hinder, där det gällde för mig att ta det lugnt, för att förhindra att ramla. Då och då saktade Leo in, där var det lerigt och vattnigt, han valde att gå vid sidan om. Vilket jag med gjorde. Leo vände sig om ibland för att kolla om jag var med. 

Tankar om skogen kommer till mig. Vi går i en obrukad skog, här och där älg och rådjur skit. De omkullfallna träden blir hem för organismer. “Död ved lever.” Det är oftast i den naturliga skogen som det finns tillräckliga mängder död ved idag. Tyvärr så krymper de vilda skogarna på grund av människan och de djur som är där trängs undan. 

Till slut kom vi ut från vår promenad på känn och på stig, till två spårig stig som tog oss ut på Lekhults vägen, snart var vi vid Lekhults Gård, Cateteringsverksamhet. Som drivs av familjen Toll. Där vi drack vatten och ett toa besök. Jag var på en fest nyligen, de hade förtäring från den gården, den är utsökt god. 

Är du i närheten någon gång titta in i deras gårdsbutik, café på helger, om du har hund så finns en mindre hundlekpark. Lekhult 81

Från denna gård är det ca 1.071 km och vi är åter på Soläng som jag kallar gården för på Lekhult Intaget. Där jag jag sedan njöt av en kaffe stund och välbehövlig vila, Leo somnade bums efter vatten slurk. 

Lekhult 25.05.2022