Vinter i Orsa 2017 

Vinterglädje 2018

Jag gillar vinter riktig vinter! Så vill dela litet vinterminne med dig som läser. I år har vi haft lite mer vinter där jag bor. Jag tillhör dem som tycker att på vintern ska det vara vinter. Vintern blir så mycket vackrare och speciellt när solen skiner, då glittrar snön så fint. Jag minns när jag var liten när snön kom kunde jag gå ut och sätta mig pladask i den bara för att få vara så nära snön som möjligt. Känna på den och smaka på den. Låta mitt ansikte falla i den mjuka snön för att låta kinderna känna kyla eller värme. Jag minns ett träd där jag tyckte om att vara med en gren nära snön satt jag och dingla med fötterna och snön yrde.

Ibland när det inte snöade kunde jag på kvällen önska låt det snöa i morgon också. Och om det gjorde det dagen därpå så sprang jag ut för att plocka de dalande flingorna på tungan.

På den tiden hade jag en brev vän en flicka i ett varmt land. Jag skrev om vintern till henne som hon aldrig kunde se eller uppleva. En gång skrev hon jag kan riktigt se hur lycklig du är. Jag svarade henne så roligt att jag kan glädja dig med mina vinter intryck. Hon gav mig solglimtar från ett varmare klimat och jag som också älskar ljuset, värmen njöt av det hon delade med sig.

Återgår till mina upplevelser av vinter.  Några vattendrag där jag bor har frusit till is. Just i dagarna när jag skriver känns vinden kall men långt ifrån vargavinter. Och idag snöar det den 26/2 2018 stora flingor yr runt. Hos oss är det sportlovsvecka för dem i skola. Och de barn som inte kommer iväg till fjällen som jag önskar dem denna snölycka.

Jag minns att det var -30 en dag när jag var liten jag åkte skidor och frödde mina fingrar. ( Förfrusna fingrar). Det gör att det inte behöver bli så höga minus grader där jag bor utan att mina fingrar tappar känseln. Men det håller mig inte från att vara ute en härlig vinterdag. Snart lämnar vintern vårt landskap, träden börjar återigen blomma. Sjöar och hav är inte längre frusna utan porlar härligt, våren är här. Jag är född på våren kanske är det därför jag gläds extra åt vårens vackra tid. Efter den kommer kanske dagarna när vi har en sol högt upp på himlen, sommaren med den ljuvligheten vi har som möter oss då.

Men vad vore alla fina årstider på sina olika sätt utan dess skapare som jag vill tacka för varje dag Livet ger mig.